Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Bulgurlu Biber Dolması

(Bulgurlu Biber Dolması nasıl yapılır)

Bulgurlu Biber Dolması için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı zeytinyağı
6 iri çarliston biber
6 salçalık kırmızı biber
1 su bardağı bulgur
2 domates
2 soğan
2 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı tozşeker
1’er tatlı kaşığı kuşüzümü ve dolmalık fıstık
2 çay bardağı sıcak su
tuz, karabiber, nane, yenibahar

Tarifi :
Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Kuru ve taze soğanları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve taze soğanları soteleyin. Bulguru yıkayıp süzün ve kavrulmakta olan soğanlara ekleyin. Domates, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edin. Tuz, karabiber ve tozşeker, nane ve yenibaharı serpip birkaç dakika daha kavurun.

Hazırladığınız bulgurlu içle biberleri doldurup kestiğiniz kapaklarla kapatın. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine sıcak su gezdirip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuk veya ılık servis yapın

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.