Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Cevizli Ay Çöreği

(Cevizli Ay Çöreği nasıl yapılır)

Cevizli Ay Çöreği için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı un
yarım su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı margarin

İÇİ İÇİN:
1 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı ceviziçi
yarım çay bardağı kuru üzüm
2 tatlı kaşığı tarçın

Tarifi :
Un,şeker,karbonat,yoğurt,yağ ve yumurta akını bir kapta hamur haline getirin. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar 10 dk süreyle yoğurun. İç malzemesini robotta iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurlardan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp ellinizle oval şekil verip, ortasına harçtan koyun. Ay çöreklerini yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170 derecede ki fırında 15-20 dk. kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.