Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Folyoda Balık

(Folyoda Balık nasıl yapılır)

Folyoda Balık için kullanılan malzemeler :
1 somon balığı
aliminyum folyo
2 soğan
2 domates
kekik
kırmızı biber
kara biber
tuz
ayçiçek yağı
2 patates

Tarifi :
Aliminyum folyo bir tava (çelik veya teflon) içine açılır, üzerine ikinci kat aliminyum folyo tersi yönde serilir. Kenarlardan üstünü örtecek kadar fazla bırakılır. temizlenmiş ve 1,5 cm ortalama eninde kesilmiş somonlar üzerine dizilir. Çok az yağ gezdirilir. Üzerine halka halinde doğranmış iki soğan, iki tane doğranmış patetes, kabuğu soyulmuş ve doğranmış iki adet orta boy domates yerleştirilir. İsteğe göre karabiberi, kırmızıbiberi, tuzu ve kekiği de konduktan sonra aliminyum folyo hiç açıklık kalmayacak şekilde kapatılır.

Tavanın da kapağı kapatılır. Orta derece ateşte 45-55 dakika ağzı hiç açılmadan ocakta pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.