Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Nişastalı Bisküviler

(Nişastalı Bisküviler nasıl yapılır)

Nişastalı Bisküviler için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta 180 gr. tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Derin bir kapta nişastayı, şekeri ve tuzu iyice karıştırın. Yumurtayı, küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını nişasta ve şeker karışımına katın. Parmak uçlarınızla başlayarak, daha sonra ellerinizle iyice yoğurun. Üzerini temiz bir mutfak beziyle örtün ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin.

Fırını 160 derecede, orta ısıda kızdırın. Daha sonra hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak küçük bisküviler hazırlayın. Yağladığınız bir fırın tepsisine biraz aralıklı olarak dizin. Bir çatalla üzerlerini süsleyerek sıcak firma atın ve 7-8 dakika pişirin. Eğer bisküvileri daha büyük hazırlamak isterseniz, pişirme süresini uzatmayı unutmayın.

Daha sonra soğumuş bisküvileri dikkatlice bir tabağa alarak, özellikle taze filtre kahve veya Sıcak Çikolatanın yanında servis yapın.

Nişastalı bisküviler biraz sert ama çok lezzetli bisküvilerdir. Zaten aslında bisküvi değil "biskot" denilen bir nevi etimektir. Kullandığınız nişastanın cinsine göre bisküvilerinizin sertliği değişebilir

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.