Ana Sayfa > Et Yemekleri > Ispanaklı Dana

(Ispanaklı Dana nasıl yapılır)

Ispanaklı Dana için kullanılan malzemeler :
1 kg. kuşbaşı dana eti
1/2 kg. taze ıspanak yaprağı
300 gr. yoğurt
2 baş soğan
1 diş sarmısak
1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
1/2 tatlı kaşığı hint safranı
1 tutam toz acı kırmızı biber
1 çorba kaşığı toz kişniş
25 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz

Tarifi :
Soğanları temizleyip ince ince kıyın. Sarımsağı soyup bir tutam tuzla dövün. Sıvıyağı ve tereyağını firma girecek bir tencereye koyun, kızınca içine soğanları, sarımsağı atıp bir çevirin. Zencefili, kişnişi, hint safranını, karabiberi ve acı kırmızı biberi soğan ve sarmısağın üzerine atın. 5 dakika kadar karıştırarak kavurun.

Soğanların üzerine eti ilave edin ve etin her yanı altınımsı kahverengi oluncaya kadar yine karıştırarak kavurun. Daha sonra ıspanakları ekleyin, bir çevirip, yoğurdun yansını tencereye yavaş yavaş koyun. Tencerenin kapağını kapatarak veya bir alüminyum kağıtla örterek 170 derecede kızdırdığınız fırında 2-2,5 saat kadar pişirin. Et pişince yumuşacık olmalıdır. Yemeğin suyu pişine sırasında çok azalırsa, içine zaman zaman bir parça sıcak su ekleyebilirsiniz.

Servis yaparken kalan yoğurdu çırpıp üzerine gezdirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.