Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Köri

(Tavuk Köri nasıl yapılır)

Tavuk Köri için kullanılan malzemeler :
1 tavuk
1 büyük baş soğan
3-4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kakule
1 tatlı kaşığı karanfil
2 tatlı kaşığı kişniş
1/2 tatlı kaşığı toz acı
kırmızı biber
1 tatlı kaşığı hint safranı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet domates
1 defne yaprağı
1/2 su bardağı sıvıyağ
karabiber
tuz

Tarifi :
Tavuğun kemiklerini çıkararak kuşbaşından biraz büyük olarak doğrayın. Sarımsakları iyice dövün, soğanı rendenin ince tarafından rendeleyin, adeta püre gibi olsun. Domatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Baharatlarınızı miktarları kadar ölçerek bir tabağa koyun. Baharatları ister toz ister bütün halde kullanabilirsiniz.

Kızdırılmış yağda önce rendelenmiş soğanı sarartın. Sarımsağı ekleyerek birlikte soğanlar iyice kahverengi oluncaya kadar kavurun. Domates püresini ilave edin. 1 dakika birlikte çevirip baharatlarınızı sırayla ekleyin. Önce tarçın sonra kakule, karanfil ve defne yaprağını karışıma atıp bir parça karıştırın.

Daha sonra tavuk parçalarınızı bu baharat karışımına ekleyerek 5 dakika kadar hep birlikte kavurun. Tavuklar biraz pişince kalan baharatları yani kişnişi, kırmızı biberi, hint safranını, kimyonu, karabiberi, mahlebi ve tuzu ilave edip hep birlikte 2 dakika daha kavurun. Daha sonra az miktarda su ekleyip, tavuk eti yumuşayıncaya kadar 25 dakika pişirin. Çok sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.