Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Ispanaklı Somon Sarma

(Ispanaklı Somon Sarma nasıl yapılır)

Ispanaklı Somon Sarma için kullanılan malzemeler :
1,5 kg somon balığı
1/2 kg ıspanak
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 yemek kaşığı krema
zeytinyag
susam

Tarifi :
Soğanı rendeleyin. Biraz Zeytinyağında Pembeleştirin. üzerine yıkanmış, doğranmış ıspanak ve ezilmiş sarımsak koyun. Tuz ve karabiber ilave edip, sogumaya bırakın.

Somonları 1cm kalınlığında inceltin. Hafif Tuzlayın. Üzerine biraz krema sürün. Ortasına ıspanak koyun. Rulo şeklinde sarın. Üzerine zeytinyağı sürün ve susam ekleyin. Fırında 45 dakika pişirin. Pembeleşen balığı çıkarın. İnce ince dilimleyip, sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.