Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Havyarlı Tarama

(Havyarlı Tarama nasıl yapılır)

Havyarlı Tarama için kullanılan malzemeler :
250 gram kırmızı balık yumurtası (kırmızı havyar - işlenmemiş tarama)
3 dilim kuru ekmek
1/2 limonun suyu
1 adet kuru soğan (küçük boy)
2 diş sarmısak
1/2çay bardağı zeytinyağı
su
tuz

Tarifi :
Kuru ekmek dilimlerinin içlerini avuçlarınızın içiyle ufalayın.Yeterince su ilave ederek koyu bir bulamaç haline getirin. Balık yumurtaları ile birlikte bir kaba alın. Soğanı rendeleyin, suyu ile birlikte kaba ilave edin. Sarmısağı da ezip kaba koyun. Limon suyunu da koyduktan sonra beyaz bir karışım haline gelen kadar çırpın ( Bu işlemi mutfak robotunda dayapabilirsiniz). Zeytinyağını çok yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin.

Karışım homojen bir hale geldikten sonra tabağa alıp etrafını zeytinlerle süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.