Mango Chutney için kullanılan malzemeler :
3 büyük yeşil mango
8 hurma
2 sivri acı kırmızı biber
1/2 tatlı kaşığı garam masala
330 gr. kahverengi şeker
1 su bardağı beyaz sirke
2 cm. taze zencefil veya 1,5 tatlı kaşığı toz zencefil
tuz
Tarifi : Mangoları soyun çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyarak tuzlaym. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarın. İnce ince kıyın. Zencefili ince ince kıyın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve yine çok ince kıyın.
Tencereye 1/2 tatlı kaşığı garam masalayı, kahverengi şeker ve beyaz sirkeyle birlikte koyun. Karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 5 dakika yavaş yavaş kaynatın. Mangoları, biberleri, zencefili ve hurmaları ekleyin. Birlikte 1 saat kısık ateşte hafif hafif kaynatın. Daha sonra ateşten alıp bir kavanoza koyarak buzdolabında saklayın. Yemeklerinizin yanında servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009