Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Mango Chutney

(Mango Chutney nasıl yapılır)

Mango Chutney için kullanılan malzemeler :
3 büyük yeşil mango
8 hurma
2 sivri acı kırmızı biber
1/2 tatlı kaşığı garam masala
330 gr. kahverengi şeker
1 su bardağı beyaz sirke
2 cm. taze zencefil veya 1,5 tatlı kaşığı toz zencefil
tuz

Tarifi :
Mangoları soyun çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyarak tuzlaym. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarın. İnce ince kıyın. Zencefili ince ince kıyın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve yine çok ince kıyın.

Tencereye 1/2 tatlı kaşığı garam masalayı, kahverengi şeker ve beyaz sirkeyle birlikte koyun. Karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 5 dakika yavaş yavaş kaynatın. Mangoları, biberleri, zencefili ve hurmaları ekleyin. Birlikte 1 saat kısık ateşte hafif hafif kaynatın. Daha sonra ateşten alıp bir kavanoza koyarak buzdolabında saklayın. Yemeklerinizin yanında servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,040 saniyede oluşturuldu.