Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Kabak Gratine

(Kabak Gratine nasıl yapılır)

Kabak Gratine için kullanılan malzemeler :
1 kg. kabak
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
1/2 kg. tuzsuz beyaz peynir
1 su bardağı taze kaşar rendesi
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
sıvıyağ
karabiber
tuz

Tarifi :
Kabakları yıkayıp soyun. Rendenin iri tarafından geçirip, derin bir kaba koyun. Üzerine unu, yumurtaları, beyaz peyniri, kaşar peyniri rendesinin yarısını, kıyılmış dereotunu, karabiberi ve tuzu ekleyin.

Biraz karıştırıp homojen bir hale gelince cam bir fırın kabına, kabı yağladıktan sonra ince bir tabaka halinde dökün. Üzerine kalan kaşar peyniri rendesini serpin ve orta ateşten az kızdırılmış, adeta ılık fırında 40 dakika kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.