Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Çam Fıstıklı Uskumru

(Çam Fıstıklı Uskumru nasıl yapılır)

Çam Fıstıklı Uskumru için kullanılan malzemeler :
1,5 kg. uskumru veya 2 dilimlenmiş levrek
1 tatlı kaşığı hint safranı
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı çam fıstığı
5 baş soğan
4 diş sarmısak
1 limonun suyu
1/2 demet maydanoz
3 büyük domates
karabiber

Tarifi :
Soğanları temizleyip hemen hemen 2 mm kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Maydanozları yıkayıp yapraklarını saplarından ayırın ve kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve. küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup ince ince kıyın.

Balıkları kafalarını ayırmadan yıkayıp süzün ve kurulayın. Üzerlerine hint safranı ve tuz serpin. 15 dakika kadar serin bir yerde dinlenme ve bırakın. Tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağın içine çam fıstıklarını atın ve altınımsı kahverengi oluncaya kadar karıştırarak, hafif ateşte 2 dakika kavurun. Daha sonra bir kevgirle yağını süzerek alın ve bir kenara bırakın.

Zeytinyağını tavaya, fıstıklardan kalan yağın üzerine ilave edin ve biraz kızınca üzerine soğanları atın. Yavaş yavaş karıştırarak orta ateşte soğanlar saydamlaşıncaya kadar 5-6 dakika kavurun. Daha sonra sarımsağı soğanlara ilave edin ve 1-2 dakika daha birlikte kavurun.

Bir fırın tepsisinin dibine soğanların yarısını dökerek, bir kaşıkla yayın. Üzerine balıkları dizip, limon suyunu üzerlerine gezdirin. Kıyılmış maydanozun yarısını kalan soğanlarla karıştırarak balıkların üzerine dökün.

Bir kaşıkla soğan kanşımını yayın ve en üste doğramış olduğunuz domatesleri dökün. Bol karabiber ve bir parça tuz serperek önceden 180 derecede kızdırdığınız, ortadan daha kızgın fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Balığınızın pişme süresi balıkların büyüklüğüne ve cinsine göre değişebilir. Bunun için sivri uçlu bir bıçağı balıklardan birine batırarak balıkların pişmesini kontrol edebilirsiniz.

Pişme sırasında zaman zaman fırını açarak yemeğin suyunu bir kaşıkla balıkların üstüne gezdirin. Eğer pişme sırasında yemeğinizin suyu azalırsa 1/2 su bardağı sıcak suyu yemeğe ilave edebilirsiniz. Pişen balıkları fırından çıkarıp bir servis kabına alın. Tepsideki soğan ve domates karışımını üstüne gezdirin.

Daha önce kavurmuş olduğunuz çam fıstıklarını kalan kıyılmış maydonozla karıştırarak balıkların üstüne serpin ve sıcak sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.