Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Ekşi Soslu Balık

(Ekşi Soslu Balık nasıl yapılır)

Ekşi Soslu Balık için kullanılan malzemeler :
1 adet beyaz etli balık (lagos, alabalık vb.)
1,5 su bardağı su
2 orta boy domates
1 baş soğan
2 çorba kaşığı limon suyu
300 gr. taze fasülye
300 gr. ıspanak
1 çorba kaşığı balık sosu (tercihe bağlı)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Balığı önce dilimleyin, daha sonra her dilimi 5-6 parçaya bölün. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Taze fasulyeleri temizleyip, uzunlamasına ikiye bölün, Fasulyeler uzunsa ortadan ikiye bölebilirsiniz.

Suyu kaynatıp içine domatesleri, yeşil fasülyeleri ve soğanı atın. 15 dakika, sebzeler pişinceye kadar kaynatın. Balığı ve balık sosunu sebzelerin üzerine ilave edin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın, 1-2 dakika daha kaynayınca üzerine ıspanağı ve limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha hep birlikle kaynamaya bırakın. Daha sonra baliğin içinden soğanı ve domatesleri çıkarıp ıspanak ve yeşil fasulyelerle servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.