Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Buharda Pişmiş Kıymalı Çörek - Filipin Mutfağı

(Buharda Pişmiş Kıymalı Çörek - Filipin Mutfağı nasıl yapılır)

Buharda Pişmiş Kıymalı Çörek - Filipin Mutfağı için kullanılan malzemeler :
hamur için:
1/2 su bardağı ılık su
500 gr. un
1 çorba kaşığı taze maya
3 çorba kaşığı toz şeker
2 yumurta
30 gr. tereyağı

iç için:
200 gr. dana kıyması
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı su
karabiber
tuz

Tarifi :
Taze mayayı ılık suyun yarısına koyup üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 3 çorba kaşığı un ilave edin. Maya eriyip köpürünceye kadar bekletin. Daha sonra üzerine kalan unu, şekeri, tereyağını, yumurtaları ve suyu ekleyin. Birlikte parmak uçlarınız ile çalışarak yoğurun. Zaman zaman gerekirse biraz daha ılık su ekleyin. Yumuşak ve yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar çalışın. Daha sonra üzerini nemli bir bezle örterek 2 saat kadar dinlenmeye bırakın. Hacmi iki katma çıkınca hamur hazır demektir. İç için, sarımsakları soyun ince ince kıyın, tavada yağı kızdırın ve sarmısağı kıyma ile kavurun. Suyu ilave edin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Mısır nişastasını bir parça suda eritin ve kıymaya ilave edin. Arzunuza göre tuz ve karabiber ekleyin.

Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, elinizle açın, içine 1 çorba kaşığı kıyma karışımından koyun ve elinizle hamurun uçlarını toplayarak bohça gibi kapatın.

Kıymalı çörekleri küçük kağıttan kek kalıplarına yerleştirin. Böylece çörekleriniz birbirine yapışmaz. Daha sonra buhar tencerenize yerleştirerek 15 dakika kadar pişirin. Yanında Biberli Sos ile servis yapın.

Buhar tencereniz yoksa, derin bir tencerede biraz suyu kaynatın. Süzgeci, altı suya değmeyecek şekilde tencereye yerleştirerek çöreklerinizi buharda pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.