Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Midyeli Pilav

(Midyeli Pilav nasıl yapılır)

Midyeli Pilav için kullanılan malzemeler :
2 bardak pirinç
1 bardak zeytinyağı
3 orta boy soğan
3 orta boy domates
50 adet temizlenmiş midye içi
1 yemek kaşığı kuru veya taze nane
tuz,
karabiber,
tarçın

Tarifi :
Soğanı incecik doğrayıp yağda hafifçe börttürün. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domatesi, yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş midyeleri katın.

Midyeler piştiği zaman 3 bardak sıcak su, suda bekletilerek suyu süzülmüş pirinç, tuz ve baharı koyup kısık ateşte suyunu çektirin; nane katıp 30 dk demlendirin. Soğuk olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.