Ana Sayfa > Et Yemekleri > Hindistan Cevizli Bonfile

(Hindistan Cevizli Bonfile nasıl yapılır)

Hindistan Cevizli Bonfile için kullanılan malzemeler :
1/2 kg. bonfile
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2 cm. taze zencefil
2 tatlı kaşığı toz kişniş
1/2 tatlı kaşığı hint safranı
2 tatlı kaşığı kahverengi şeker
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
3 taze soğan
1 su bardağı hindistan cevizi sütü

Tarifi :
Bonfileyi ince dilimler halinde kesin. Sarımsakları dövün, zencefili rendeleyin. Derin bir kapta baharatları yani, zencefili, kişnişi, hint safranını, kahverengi şekeri, limon kabuğu rendesini ve dövülmüş sarımsağı 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile karıştırın. Etleri içine atın ve karıştırın. Üstünü kapatarak buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.

Taze soğanları temizleyin, ince şeritler halinde kesin.

Derin bir tavada veya Çin tavası olan "Wok"ta kalan yağı kızdırın. İçine bonfileleri birkaç seferde atarak kızartın. Etin hepsini birden atmayın yoksa etiniz yeterince kızarmaz ve sulanır. Etler kızardıkça tavadan çıkarın. Kızgın tavaya soğanları ve hindistan cevizi rendesini atıp 1 dakika kadar çevirin, üzerine etleri ve hindistan cevizi sütünü ilave edip karıştırarak 1-2 dakika daha birlikte ısıtın. Yanında haşlanmış pirinçle servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin