Ana Sayfa > Tatlılar > Ananas Tatlısı

(Ananas Tatlısı nasıl yapılır)

Ananas Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 paket ananas jölesi
1 kutu ananas konservesi
6 adet yumurta, sarıları beyazları ayrılmış
2 çay bardağı tozşeker
2 adet limonun suyu ve rendesi
400 ml. sıvı krema
½ su bardağı ananas suyu veya normal su

Tarifi :
Ananas jölesini, ananas suyu veya normal su kullanarak üzerindeki tarife göre hazırlayın. Bir tencerede yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın. Daha sonra devamlı karıştırarak hafif pişirin. (Bu işlemi isterseniz kaynamış su üzerinde benmari usulü de yapabilirsiniz.) Yumurta iyice köpürünce ocaktan alın limonun suyunu ve rendesini de ilave ederek, hepsini jöleye katın, iyice karıştırıp buzlukta biraz soğutun.

Bir kapta sıvı kremayı iyice çırpın. Ayrı bir yerde yumurta beyazlarını kar gibi olana kadar çırpın. Ananasların 2 dilimini ayırıp kalanını ufak ufak doğrayın. Jöleli karışıma kremayı ve çırpılmış yumurta beyazlarını çok yavaş ekleyin.

En son, doğramış olduğunuz ananasları çok yavaş karıştırarak ekleyin. İnce uzun bir kek kalıbının dibini streç filmle kaplayın. Karışımı içine boşaltıp buzdolabında 3-4 saat bekletin.

Tatlıyı dilimleyin, üzerini bütün bıraktığınız ananaslarla süsleyip servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 11 Temmuz 2010

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.