Sebzeli Fettucine için kullanılan malzemeler :
500 gr. tagliatelle
400 gr. kuşbaşı tavuk
200 gr. mantar, ince
dilimlenmiş
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kabak, küp doğranmış
2 adet patlıcan, küp doğranmış
2 adet kırmızı biber, küp doğranmış
400 ml. krema
tuz
karabiber
zerdaçal, köri
fesleğen
Tarifi : Tagliatelle'yi haşlayın ve süzün. Bir tavada tavuk ve mantarı az yağla soteleyin. Başka bir tavada sebzeleri de az yağla soteleyin.
Tüm karışımları geniş bir tavaya koyarak ocağa alın, kremayı ilave edin ve karıştırın. Tagliatelle'yi ekleyip iyice karıştırın ve baharatlarla tatlandırın, 3-5 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alın.
Servis tabaklarına koyup fesleğenle süsleyin ve servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 11 Temmuz 2010