Ana Sayfa > Tatlılar > Şeftalili Pavlova

(Şeftalili Pavlova nasıl yapılır)

Şeftalili Pavlova için kullanılan malzemeler :
2 adet şeftali
3 adet yumurta beyazı
175 gr. pudra şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı elma sirkesi
40 gr. file badem,
fırında hafifçe kızarmış
250 ml. süt
2 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tozşeker
1 tepeleme çorba kaşığı un, elenmiş
1,5 çorba kaşığı mısır nişastası
½ vanilya çubuğu, veya 1 çay kaşığı vanilya
50 ml. krema, çırpılmış

Tarifi :
Fırını 120 derece ısıtın.

Mereng için: Yumurta beyazlarını mikserde kar gibi olana kadar çırpın. Daha sonra şekeri azar azar ekleyip her seferinde iyice çırpın. Mısır nişastasını, elma sirkesini ve file bademleri çok yavaşça kaşıkla karıştırarak ekleyin.

Fırın tepsisini yağlı kâğıtla kaplayıp kaşıkla 8 cm. genişliğinde 4 adet yuvarlak merengi dökün. Tam ortalarını kaşıkla çukurlaştırın. Isıtılmış fırında 1-1,5 saat, iyice gevrek olana kadar pişirin ve fırından almadan mutlaka içinde soğumaya bırakın.
# Pastacı kreması için: Ayrı bir tarafta çubuk vanilyanın içini çıkarıp sütün içine koyun ve sütü kaynatın.

Şekerle yumurta sarılarını renkleri açılana kadar mikserde çırpın, mısır nişastası ile unu ekleyip çırpmaya devam edin. Kaynayan sütün 1/3'lük kısmını yumurtalı karışıma ekleyin ve devamlı karıştırın. Bu karışımın tamamını kalan sütün üzerine döküp kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğumasını bekleyin.

Pastacı kreması soğuduktan sonra çırpılmış krema ile karıştırın Soğumuş merenglerin içini çırpılmış kremayla hafiflettiğiniz pastacı kremasını doldurun. Üzerine şeftalileri koyarak servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 11 Temmuz 2010

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.