Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Nasi Goreng

(Nasi Goreng nasıl yapılır)

Nasi Goreng için kullanılan malzemeler :
150 gr. pirinç
15 küçük karides
12 küçük kurutulmuş karides
2 diş sarımsak
1 baş soğan
2 acı kırmızı biber
1 çorba kaşığı tatlı soya sosu
1 çorba kaşığı soya sosu
1/2 tavuksu tablet
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
karabiber
tuz

Tarifi :
150 gr. pirinci bol su ile haşlayın. İyice pişince süzün ve kuruyup içini çekmesi için bir kenara bırakın. Yapışmayan bir tavaya 12 adet karidesi atın, çok kısık ateşte, yağ ve tuz eklemeden çevirin. Böylece kurutulmuş karides elde edersiniz. Kurutulmuş karidesleri daha fazla hazırlayarak, dilerseniz buzdolabında saklayabilirsiniz.

Soğanı doğrayın. Küçük acı kırmızı biberleri iri iri kesin. Hepsini bir miksere koyun, üzerine kurutulmuş karidesleri, sarımsakları, tuzu, karabiberi ilave edin ve hep birlikte çekin. Hoş, portakal renkli bir karışım elde edersiniz. Taze karidesleri küçük küçük kesin. Tavada sıvıyağı kızdırın. İçine soğan ve karides karışımını atın, birkaç dakika kavurun. Daha sonra taze karidesleri ilave edin, tavuksu tabletini elinizle ufalayarak, tavadaki karışıma atın ve en son önceden haşlayarak süzüp bir kenara bıraktığınız pirinci ekleyin. Karıştırarak hep birlikte kavurun. Üzerine soya sosunu ve tatlı soya sosunu ekleyin. Tekrar, hep birlikte 10 dakika kadar kavurun. Yemeğiniz hafif yapışkan ve kuru bir görünüm kazanınca tavayı ateşten çekin ve Nasi goreng'i bir servis tabağına alın.

Daha sonra tavaya bir parça yağ koyun. İçine bir yumurtayı kırın. Yumurtanız kızarınca ters çevirin, sarısı bir parça pişince Nasi goreng'in üzerine koyun ve sıcak sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.