Ana Sayfa > Tatlılar > Ekmekli Şeftali Tatlısı

(Ekmekli Şeftali Tatlısı nasıl yapılır)

Ekmekli Şeftali Tatlısı için kullanılan malzemeler :
2 şeftali
1 paket etimek
1 su bardağı şeftali suyu
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
muhallebi için:
4 su bardağı süt
2 çorba kaşiğı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya

sos için:
3 şeftali
2 yemek kaşiğı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı likör (nane likörü hariç)

Tarifi :
Şeftalilerin kabuklarıni soyup küp şeklinde doğrayın. Etimekleri cam bir tepsiye dizin. Şeftali suyu, su ve şekeri kaynatıp ekmeklerin üzerine dökün ve şeftalileri yerleştirin.

Muhallebi malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp hindistancevizi ilave edip karıştırın. Etimeklerin üzerine döküp soğumaya bırakın.

Sosu hazırlamak için; şeftalileri püre haline getirip pudra şekeri ilave ederek 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra likör ilave edin.

Ekmekleri servis tabağına alıp şeftali sosu eşliğinde servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Karnıyarık
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : USLU
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.