Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Kızarmış Karides

(Kızarmış Karides nasıl yapılır)

Kızarmış Karides için kullanılan malzemeler :
15 adet jumbo karides
2 taze soğan
1 tatlı kaşığı çin tuzu
1/2 su bardağı su
1 çorba kaşığı çin baharat rakısı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz

Tarifi :
Taze soğanları temizleyip, yıkayın ve ince ince kıyın. Derin bir tavada 3 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın ve yıkayıp kuruladığınız karidesleri içine atın. Bir iki çevirip bir süzgece alın. Böylece fazla yağ süzgeçten süzülür.

Tavaya 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın ve içine soğanları atın. Şöyle bir çevirip üstüne çin baharat rakısını, yarım bardak suyu ve çin tuzunu atın. Yine hızlıca karıştırıp karidesleri üzerine ilave edin. Geniş bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.