Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Salmonlu Dil Balığı Filetosu

(Salmonlu Dil Balığı Filetosu nasıl yapılır)

Salmonlu Dil Balığı Filetosu için kullanılan malzemeler :
1 adet iri pırasa
4 adet dil balığı (fileto edilmiş)
80 gr. salmon füme
10 gr. orta boy mantar
4 adet soyulmuş kornişon turşu
1 adet sakız kabağı
1 adet iri boy soğan
1 adet sıkılmış limon suyu
2 adet patates
1 çay fincanı krema
1 çorba kaşığı worcester sos
1 su bardağı balık velutesi
4 adet taze defne yaprağı
süslemek için
1 çorba kaşığı kapari çiçeği
1/8 demet maydanoz
1/8 demet dereotu
1 çorba kaşığı toz badem
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı beyaz şarap
1 çorba kaşığı konyak
yeterince tuz

Tarifi :
Pırasanın dış yapraklarını 30 dk. haşlayın ve buzlu suya atın. Dil balıklarını fileto ettikten sonra incecik dövün ve çalışma tahtasını hafif ıslatarak birbirine birleştirip dizin. Salmon füme dilimlerini de üzerine sıralayıp, pirzola demiri ile vurarak birbirine pekişmesini sağlayın. Patatesleri küçük şato patates olarak haşlayın. Defne yaprağı, krema, toz badem ve baharatların dışındaki malzemeleri doğrayıp tereyağında sote edin. Baharatlarla tatlandırıp toz badem, worcester sos, dereotu ve maydanozu da ekleyin.

Hazırladığınız için yarısını, bohça şeklindeki balık filetosunun içine yayın. Rulo şeklinde sarıp, 180°C'de 10 dk. pişirin. Pırasa yapraklarının içine sarın. Baharatlarla da dışını tatlandırın. Ve 3 dk. fırında bekletin. Kalan iç malzemenin içine beyaz şarap, konyak, krema ve balık velutesi ekleyip, sos oluncaya kadar kaynatın.

Haşlamış olduğunuz patatesleri tereyağında sote edip üzerine maydanoz serpiştirin. Tabağın dibine sos döküp, rulo halindeki balığı eşit parçalara bölün ve tabaklara koyarak servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.