Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Kırmızı Biberli Kızarmış Karides

(Kırmızı Biberli Kızarmış Karides nasıl yapılır)

Kırmızı Biberli Kızarmış Karides için kullanılan malzemeler :
500 gr. jumbo karides
6 yeşil dolmalık biber
5 kuru kırmızı biber
8 mantar
4 diş sarımsak
1/2 tavuksu tablet
2 çorba kaşığı balık sosu
1/2 su bardağı sıvıyağ
tuz

servis için: soya sosu

Tarifi :
Karidesleri temizleyin ve bol suyla yıkayın. Dolmalık biberleri ve sarımsakları iri iri doğrayın. Mantarları yıkayıp dilimleyin. Kuru kırmızı biberlerin başlarını kesin, çekirdeklerini elinizi değdirmeden temizleyin. Çekirdekler acıdır ve parmaklarınıza bu acılık geçer. Sonra elinizi yanlışlıkla gözünüze değdirirseniz müthiş yakar. Acı biberle çalıştıktan sonra ellerinizi mutlaka çok iyi yıkayın.

Tavaya biraz sıvıyağ koyup kızdırın. İçine acı kırmızı biberleri atın ve bir çevirip tabağa alın. Tavaya bir parça daha yağ ilave edin, kızınca sarımsakları içine atın, kahverengi oluncaya kadar çevirin. Böylece yağınız sarımsakla kokulanır. Karidesleri üstüne atın ve birlikte çevirin. Dolmalık biberleri ekleyin, bir karıştırıp, yağda çevrilmiş acı biberleri ilave edin, mantarları ekleyin, tuz ekin ve birlikte biraz çevirin. Üzerine tavuksu tabletini ufalayarak serpin ve birkaç damla balık sosu ilave edin. (Balık sosu isteğe bağlı.) Karıştırarak biberleri biraz diri bırakarak kavurun. Bir servis tabağına alarak yanında haşlanmış pirinç ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.