Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Floransa Usulü Balık

(Floransa Usulü Balık nasıl yapılır)

Floransa Usulü Balık için kullanılan malzemeler :
500 gr taze ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı taze süt kremi
tuz-karabiber
bir fiske hindistancevizi
3 orta boy domates
4 taze soğan
400 gr file balık
2 yemek kaşığı limon suyu
sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1 bardak süt
100 gr kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
tuz

Tarifi :
Ispanakları yıkayıp hafifçe haşlayın ve suyunu süzün. Tuz, karabiber, hindistancevizi, eritilmiş yağ ve krema katıp karıştırın. Bu karışımı, dibi düz ve ateşe dayanıklı cam bir kaba yayın. Üzerine kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılarak doğranmış domatesleri ve soğanları serpiştirin.

Balıkları limon ve tuzla ovuşturup ıspanağın içine yerleştirin, üzerini folyoyla kapatın. 200 derece sıcaklıkla bir fırının orta gözüne yerleştirip 15 dakika pişirin.

Balıkların üzerini hazırladığınız beşamel sosla kapatıp kaşarpeyniri serperek üstü açık olarak 10 dakika daha fırında bırakın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.