Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Karides ve Sebze Tempura

(Karides ve Sebze Tempura nasıl yapılır)

Karides ve Sebze Tempura için kullanılan malzemeler :
10 büyük karides
100 gr. un veya tempura unu (bulamak için)
200 gr. tempura unu veya un
1/2 litre soğuk su
2 yumurta sarısı
1 büyük kabak
1 kırmızı biber
1 baş soğan
japon soya sosu veya soya sosu

kızartmak için:
sıvıyağ

Tarifi :
Karidesleri kuyruklarını koparmadan temizleyin. Etli kısmın içine bıçakla 3-4 çentik atarak hafifçe yarın. Kuyruklarından tutarak una bulayın. Kuyruklarını unlamamaya dikkat edin. Fazla unu silkeleyerek atın ve bir kenara bırakın. Sebzeleri temizleyerek yıkayıp kurulayın. Kabağı ve kırmızı biberi ince dilimler halinde uzunlamasına, soğanı yuvarlak dilimler halinde kesin. Derin bir kapta 200 gr. tempura ununu veya unu su ve yumurta sanları ile karıştırın ve hemen kullanın. Hazırladığınız kızartma hamuru içinde pütürler olmalıdır.

Derin bir tavada veya Wok'ta sıvıyağı biraz kızdırın. Una bulanmış karidesleri yine kuyruklarından tutarak tempura hamuruna batırıp, orta kızgın yağa atın, çabukça kızartarak çıkartın ve emici bir kağıdın üzerine alarak fazla yağım alın. Aynı şekilde sebzeleri de kızartma hamuruna batırarak ve orta kızgın yağa atarak 2-3 seferde kızartın. Hemen sıcak sıcak soya sosu ile servis yapın.

Arzu ederseniz soya sosunun içine 1/4 tatlı kaşığı toz zencefil atıp karıştırarak servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.