Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Uskumru Provençale

(Uskumru Provençale nasıl yapılır)

Uskumru Provençale için kullanılan malzemeler :
6 adet orta boy uskumru
tuz-karabiber
150 gr mantar
3 orta boy soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sirke

Tarifi :
Balıkların başlarını ayırmadan, içlerini temizleyin. Yıkadıktan sonra sularını iyice süzdürüp, kurulayın. Tuz ve karabiberle balıkları ovun ve elektrik ızgarasına ya da fırının ızgara bölümüne yerleştirip çevirerek kızartın.

Soğanları ve mantarları ince ince kıyıp yağla birlikte ateşe koyun; kıyılmış sarmısak katıp kısık ateşte yumuşamasını sağlayın. Sirke ilave edip 2 dakika sonra ateşten indirin. Yeterince tuz ve karabiber katın.

Yukarıdaki sosu ızgara balıkların üzerine dökün. Ya da domateslere doldurup çevresine düzerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.