Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Türkmen Pilavı

(Türkmen Pilavı nasıl yapılır)

Türkmen Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 kg. iri kuşbaşı kuzu eti
1 kg. pirinç
1 kg. domates
1 kg. havuç
250 gr. kuru üzüm
250 gr. kuru kayısı
4 baş soğan
5 diş sarımsak
2,5 litre su (pirincinize göre değişebilir)
sıvıyağ
tuz

Tarifi :
Soğanları soyun, ince ince kıyın. Havuçları soyun, parmak kalınlığında ve 3-4 cm. uzunluğunda kesip bir kenara bırakın. Domatesleri yıkayın, ufak ufak doğrayın.

Bir çevirdikten sonra domatesleri ilave edin. Sebzeleri ezmemeye çalışarak tekrar domatesler eriyinceye kadar karıştırarak kavurun. Kaynamış suyu ve tuzu tencereye ilave edin. Kapağını kapatıp 25 dakika pişmeye bırakın.

Pirinçleri yıkayın ve kaynayan sebzelere ilave edin. Yıkanmış kuru kayısı ve kuru üzümleri bütün olarak atın. Bir kere karıştırıp, kapağını kapatın ve 25 dakika pişirin. Piştikten sonra dinlenmeye bırakın. Daha sonra kevgirle altüst edip sıcak sıcak servis yapın.

Sarımsakları soyup ikiye bölün. Tencereye sıvıyağı koyun, kızdırın. Etleri içine atın ve kevgirle karıştırarak pembeleşinceye kadar 5 dakika kavurun. Soğanları ilave edin birlikte tekrar 5 dakika kadar çevirin ve havuçları ekleyin. Tekrar karıştırıp, havuçlar biraz sararınca, sarımsakları atın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.