Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Ispanaklı İstiridye

(Ispanaklı İstiridye nasıl yapılır)

Ispanaklı İstiridye için kullanılan malzemeler :
20-25 adet istiridye
500 gr ıspanak
1 kahve fincanı beyaz şarap
3 yemek kaşığı kıyılmış soğan
1 bardak taze krema
tuz
karabiber

Tarifi :
İstiridyeleri ortalarından ikiye açıp, içsiz kabukları ayırın.

Ispanakların yapraklarını ayırıp yıkayın. Üstüne biraz tuz serperek kısık ateşte 7-8 dakika haşlayın. Suyunu süzüp kıyın.

İstiridyeleri üst üste kapatarak bir kaba yerleştirin. Üzerine de şarabı döküp, daha önce ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.

Kıyılmış soğanları bir kaba alın. Fırından çıkardığınız istiridyelerin kabukları içindeki suyu ve tepsideki sosu soğanın içine boşaltıp kısık ateşte 3/ 4 bardak suyu kalana dek kaynatın. Kıyılmış ıspanak, tuz ve karabiber karıtırın.

İstiridyelerin üzerine bu karışımdan bölüştürüp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.