Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kızarmış Kurabiyeler

(Kızarmış Kurabiyeler nasıl yapılır)

Kızarmış Kurabiyeler için kullanılan malzemeler :
4 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tarçın
aldığı kadar un

Tarifi :
Yağı,şekeri, yoğurdu bir kap içinde yoğurup unu da ilave edin. Hamuru kulak memesi yumuşaklığına ulaşıncaya kadar yoğurun. Hamuru yarım cm inceliğinde açın. Bardakla ya da kalıpla keserek hamura şekil verin. Kızgın yağda hamurları kızartın. Üzerine tarçın ve pudra şekerini serperek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 21 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.