Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Midye Au Graten

(Midye Au Graten nasıl yapılır)

Midye Au Graten için kullanılan malzemeler :
50 adet iç midye
7-8 adet kabuklu iri midye 3 orta boy patates
1 adet orta boy soğan
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı beyaz şarap
tuz
biraz toz hardal
1 ölçü “sos morney” için:
1 bardak süt
2 silme yemek kaşığı tereyağı
2 silme yemek kaşığı un
biraz tuz
75 gr kaşar peyniri veya gravyer (rendelenmiş)
1 yumurta sarısı

biraz kırmızıbiber

Tarifi :
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Kabuklu ve iç midyeleri temizleyip yıkadıktan sonra sularını iyice süzdürün.

Bir tencereye kıyılmış soğan, yağ ve midyeleri koyun. Tuz biber katıp 5 dakika börttürün. Sonra şarabı katın ve biraz daha pişirin.Midyeleri bir kevgirle bir kaba çıkartın. Kalan suyu kaynatarak azaltın. Sonra hazırladığınız morney sosa karıştırın. Morney sosu bir çırpma aletiyle karıştırarak bir iki dakika kaynatın. Tuz ve hardal katın.

Kabuklu midyeleri ortadan ikiye ayırın. Ayaklarını ve tüylü kısmını kesip atın. Bir fırın tepsisine önce hazırladığınız patates püresini yerleştirin. Hazırlanan içi midyelere dağıtın, üzerlerini sos morneyle örtüp kaşarpeyniri serpin. Sıcak fırında pembeleşene dek bırakın. Soğutmadan servis yapın.

Sos morneyin yapılışı:
2 kaşık yağla unu biraz kavurun. İçine azar azar sütü katın, karıştırarak pişirin. Ilık hale gelince, çırpılmış yumurta sarısı ve peynirin yarısıyla biraz tuz ve hardal karıştırın.
maddede açıklandığı gibi, midyelerin pişen suyunu da bu sosa ekleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadı çıkana kadar bekleyin.