Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Fatit Al-Shanikh

(Fatit Al-Shanikh nasıl yapılır)

Fatit Al-Shanikh için kullanılan malzemeler :
1 kg. ıspanak
1/2 kg. kıyma
2 baş soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 kg. yoğurt
6 diş sarımsak
5 dilim kızarmış ekmek veya etimek
1/2 kahve fincanı sıcak su
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz

üstü için:
1/2 su bardağı çam fıstığı
75 gr. tereyağı

Tarifi :
Ispanakları yıkayıp iri iri doğrayın. Derin bir tencerede bol su kaynatıp tencereyi ateşten alın. İçine ıspanakları atıp 5 dakika bekletin ve suyunu süzüp bir kenara bırakın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Yağı tencerede kızdırıp içine soğanları atın ve bir çevirip üstüne hemen kıymayı ilave edin. Karıştırarak hepsini birlikte kavurun. Tuzu, karabiberi, tarçını ve ıspanakları tencereye ilave edin. Üstüne 1/2 kahve fincanı sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.

Kaynayınca kapağını kapatın ve ateşi kısarak, hafif ateşte 10 dakika pişirin. Sarımsakları dövüp yoğurda ekleyin. Kızarmış ekmekleri veya etimekleri küçük küçük kırın. İçinden servis yapılabilecek cam bir tepsinin dibine ekmekleri veya etimekleri yayarak koyun. Üzerine pişmiş kıymalı ıspanağı dökün ve bir kaşıkla ekmeklerin üstüne yayın. Ispanakların üstüne sarımsaklı yoğurdu dökün ve bir kaşıkla yoğurdu ıspanakların üstüne tamamen yayın.

Tavada tereyağını eritip içine çam fıstıklarını atın. Fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Yoğurdun üzerine kavurduğunuz çam fıstıklarını yağı ile birlikte gezdirin ve hemen sıcak sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.