Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Karides Haşlaması

(Karides Haşlaması nasıl yapılır)

Karides Haşlaması için kullanılan malzemeler :
yarım kg ( 25-30 adet) küçük karides
8-10 bardak su
1/ 2 kahve fincanı sirke
2 yemek kaşığı tuz

Tarifi :
Bir tencereye ölçülü su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın. Yıkanmış karidesleri bu suyun içinde 10 dk pişirin.

Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan geçirin. Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını çıkartın. Sırtındaki siyah iplikçiği de ayırın. Haşladığınız karidesi istediğiniz biçimde değerlendirin.

Not: Marmara ve İzmir bölgesinde avlanan karideslerin 50-60 adedi 1 kg gelir. Oysa İskenderun, Mersin karidesleri, iri oldukları için 30-35 adedi 1 kg gelebilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.