Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Karides Au Graten

(Karides Au Graten nasıl yapılır)

Karides Au Graten için kullanılan malzemeler :
1/ 2 kg çiğ karides
1 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı kanyak
1 kahve fincanı beyaz şarap
tuz-kırmızıbiber
sosu: 1 kahve fincanı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak süt
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı toz hardal
tuz
1 çay bardağı rendelenmiş gravyer veya kaşarpeyniri

Tarifi :
Karidesleri ayıklayıp yıkayın ve kurulayın. 1 kaşık yağ ile sote yapın. İnce doğranmış soğan, tuz, biber katıp 1-2 dakika karıştırın. İçine kanyak döküp alevlendirin ve şarap koyup 5 dakika pişirin.

Bir kapta tereyağla unu 2-3 dakika çevirin;
ölçülü sütü azar azar katıp yedirin. Biraz tuz, hardal ve 1 yumurta sarısı koyup karıştırın.

Karideslere sosun yarısını katın ve fırına girebilecek bir kaba boşaltın. Üzerine artan sosla kaplayın, peynir serperek biraz tereyağı gezdirin ve fırında kızartın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadı çıkana kadar bekleyin.