Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Karides Pilaki

(Karides Pilaki nasıl yapılır)

Karides Pilaki için kullanılan malzemeler :
1/2 kg karides
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
2 orta boy soğan
2 diş sarmısak
1 baş havuç
1 büyük patates
1 büyük domates veya 1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Tarifi :
Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayın. Kabuklarını ve ince bağırsaklarını temizleyin.

İnce doğranmış soğan ve verevine doğranmış havuçları, zeytinyağında arada karıştırarak 5 dk kavurun. Sonra ayıklanmış ve doğranmış domatesi, ortalarından kesilmiş sarmısağı katıp 3-4 dakika daha pişirin.

İki üç bardak su ekleyin. Kaynamaya başlarken, küçük zar biçiminde doğranmış patates ve karidesleri katın. Yeterince tuz ve biber koyup 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. Servisten önce üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.