Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Gürcü Mantısı

(Gürcü Mantısı nasıl yapılır)

Gürcü Mantısı için kullanılan malzemeler :
500 gr. un
500 gr. kıyma
aldığı kadar ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet orta boy kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Un yoğurma kabına alınır ve ortası havuz gibi açılır. Ortasına bir yumurta kırılıp tuz ve su eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Üzeri örtülerek dinlendirilir. İç malzemesi için; rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, kıyma, 1-2 yemek kaşığı su, tuz ve baharatlar iyice karıştırılır. Hamurdan bezeler kopartılır ve mantı yufkası kalınlığında oklava ile açılır. Çay tabağı yardımıyla yufkadan yuvarlaklar kesilir. (İsterseniz minik bezeler kopartarak tek tek de açabilirsiniz ama büyük açıp tabakla kesmek daha pratik.) Yuvarlakların ortasına 1 yemek kaşığı iç malzeme yerleştirilir. Uçları 15 büzgü (pile) yapılarak kapatılır. Birleşen kısımları elle sıkıştırılarak incir sapı görünümü verilir. Tuzlu kaynar suda 10-15 dakika haşlanıp süzgeç yardımıyla servis tabağına alınır. Geleneksel olarak sade veya üzerine karabiber dökülerek elle yenir. Ben klasik sarımsaklı yoğurt ve biberli-salçalı sosla servis yapmayı tercih ettim. İstediğiniz sosla servis yapabilirsiniz.

Gürcü Mantısı; Hinkali veya Fingali ismiyle de bilinir.

Not : Patatesli veya peynirli yapılabilir. Patatesler haşlanıp kabukları soyulur ve çatalla ezilir. Tuz, karabiber ve pulbiberle tatlandırılır.
Mantının 15 büzgüden oluşan üst kısmına "kudi" yani şapka denir.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 19 Ağustos 2010

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.