Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Midye Şiş Tava

(Midye Şiş Tava nasıl yapılır)

Midye Şiş Tava için kullanılan malzemeler :
30 adet irice iç midye
10 adet ince ağaç çubuk
1 bardak un
tuz
1,5 bardak sıvıyağ
içine bira veya karbonat katılmış su ( midyeleri batırmak için)

Tarifi :
Midye içlerini temizleyip yıkadıktan sonra kurulayın. Tuz katılmış unun içinde altüst yapın ve karıştırın.

Çubukların üzerine üçer dörder adet midye geçirin. Sonra da biralı veya karbonatlı suya sokup çıkartın. Kızgın yağa atarak 3-4 dk arayla pembe renkte kızartın.

Kızaran midyeleri bir tabağa sıralayın. Yanında fıstıklı, cevizli ya da ekmek içi, sarmısak ve sirkeyle yapılan taratorla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.