Ana Sayfa > Tatlılar > Cevizli ve Elmalı Yufka Tatlısı

(Cevizli ve Elmalı Yufka Tatlısı nasıl yapılır)

Cevizli ve Elmalı Yufka Tatlısı için kullanılan malzemeler :
3 adet yufka
1 kg. rendelenmiş elma
1 küçük kase kuru üzüm
1 küçük kase çekilmiş ceviz
1/2 kg. toz şeker
1 litre krem
1 yumurta
250 gr. tereyağı
4 tatlı kaşığı tarçın

Tarifi :
Tereyağını eritin. Üzümleri yıkayıp ılık suyla ıslatın. Kare veya dikdörtgen şeklindeki derin bir fırın kabını bir parça tereyağı ile yağlayın. Yufkaları kabın büyüklüğünde kesin. Kesmiş olduğunuz yufkalardan bir tane kabın dibine yayın ve üzerini erimiş tereyağı ile yağlayın. Çekilmiş cevizden yufkanın dibine yayın, üzerine toz şeker serpin, üzerine bir parça tarçın atın, 3 çorba kaşığı kremi hepsinin üzerine, kaşığın burnu ile silkeleyerek atın ve yufka ile kapatın.

Kapattığınız yufkanın üzerini tekrar yağlayın ve üzerine suda beklettiğiniz kuru üzümlerden serpin. Üzümlerin üzerine şeker ve tarçın serpip tekrar krem ilave edin. Yine yufka ile kapatıp yufkanızı yağlayın, yağlanmış yufkanın üzerine rendelenmiş elmaların yarısını yayın, yine tarçın ve şeker serpin, kremi ekleyin ve yine bir yufka ile kapatın. Yufkayı yağlayıp baştan başlayarak tüm işlemleri malzemeleriniz bitinceye kadar tekrarlayın. En son yufka ile kapatınca, kalan kreme, yine kalan yağı ilave edip karıştırın, bir yumurtayı karışıma kırın, tekrar karıştırarak, son yufkanın üzerine yayın. Önceden 150 derecede kızdırılmış, orta ısıdaki fırında 50 dakika kadar pişirin. Tatlınızın üzeri nar gibi kızarıp kabaracaktır. Fırından çıkardığınız tatlınızı biraz soğuyunca iri kareler şeklinde kesin ve sıcak veya soğuk olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.