Ana Sayfa > Çorbalar > Mercimekli Şehriye Çorbası

(Mercimekli Şehriye Çorbası nasıl yapılır)

Mercimekli Şehriye Çorbası için kullanılan malzemeler :
350 gr. kırmızı mercimek
1 büyük baş soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı kişniş
2 litre tavuk suyu
2 çorba kaşığı limon suyu
100 gr. tel şehriye
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
taze çekilmiş karabiber
tuz

Tarifi :
Mercimekleri bol su ile iyice yıkayıp süzün Soğanı ince ince kıyın. Sarmısaklan dövün. Büyük bir tencereye yağı koyup kızdırın. İçine kıyılmış soğanları atıp, hafif ateşte soğanlar saydamlaşıncaya kadar 10 dakika kavurun.

Sarımsağı, kimyonu ve kişnişi İlave ederek 1-2 dakika daha kavurun. Baharatlı soğan karışımına mercimekleri atın, bir karıştırıp tencereye sıcak tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını yarım kapatarak 50 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Şehriyeleri kaynayan mercimeklerin üzerine ekleyin. Limon suyunu, tuzu ve karabiberi ilave edip 3-4 dakika şehriyeler pişinceye kadar hafif ateşte kaynatın. Çorbanız hazır olunca, kıyılmış maydanozları çorbaya atıp karıştırın.

Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.