Ana Sayfa > Et Yemekleri > Bamyalı Et

(Bamyalı Et nasıl yapılır)

Bamyalı Et için kullanılan malzemeler :
1 kg, kemiksiz parça koyun eti veya 1 kg. kemiksiz parça dana eti
1/2 kg. taze bamya
1 büyük baş soğan
100 gr. tereyağı
1/2 tatlı kaşığı kimyon
2 domates
2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı su
1 etsu tablet
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı karabiber
tuz

servis için:
ta’leya sos

Tarifi :
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve bir kenara bırakın. Soğanı ince ince kıyın. Suyu kaynatın, içine etsu tableti elinizle ufalayarak atın. Bir taşım kaynayınca ateşten alıp bir kenara bırakın. Tereyağının yansını altı kalın bir tavada kızdırın. İçine bir sıra olarak etleri dizin. Etleri çevirerek iki tarafları altınımsı kahverengi oluncaya kadar kızartın ve bir tencereye alın. Bu şekilde tüm etleri kızartın. Gerekirse zaman zaman tavaya bir parça daha yağ ekleyebilirsiniz, içinde etleri kızarttığınız tavadaki yağa kıyılmış soğanları atın. Ateşi kısıp soğanlar saydamlaşıncaya kadar yavaşça karıştırarak kavurun. Kimyonu, rendelenmiş domatesi, domates salçasını ve hazırladığınız et suyunu soğanların üzerine ilave edin; karıştırarak 10 dakika kadar hafif hafif kaynatın. Hazırladığınız koyu sosu tenceredeki kızarmış etlerin üzerine boşaltın. Tuzu, şekeri ve karabiberi ilave edin. Tencerenin ağzını sıkıca kapatıp 1,5 saat hafif ateşte pişirin.

Bamyaların saplarını tepesinden "huni" şeklinde, bamyaları delmeden temizleyin. Hemen yıkayıp süzün ve temiz bir mutfak bezi ile kurulayın.

Tereyağının kalanını ve sıvıyağı başka bir tavada kızdırın. İçine kurulamış olduğunuz bamyaları atın ve orta ateşte 3 dakika kadar kızartın.

Bamyaları tencerede pişen etin üzerine yavaşça koyun. Tekrar tencerenin kapağını kapatarak 40 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bu arada aşağıda tarifini verdiğim gibi Ta'leya sosu hazırlayın ve sıcak sıcak bamyaların üzerine dökün. Yemeğinizi sıcak olarak yanında sade pirinç pilavı ile servis yapın.

Dilerseniz Ta'leya sosu biraz fazla hazırlayıp, ayrıca, yemeğin yanında da sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.