Ana Sayfa > Soslar > Ta'leya (Sarmısak Sosu)

(Ta'leya (Sarmısak Sosu) nasıl yapılır)

Ta'leya (Sarmısak Sosu) için kullanılan malzemeler :
5-6 diş sarmısak
1/4 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı posası alınmış tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kişniş
bir tutam toz acı kırmızı biber

Tarifi :
Ta’leya sarımsak sosu yemek piştikten sonra, hemen sıcak olarak yemeğin üzerine eklenen bir sostur. Mısırlılar bu sosu genellikle sıcak et ve sebze yemeklerine eklerler. Sarımsağın miktarı arzuya veya sarımsak dişlerinin büyüklüğüne göre değişebilir. Ortalama kişi başına bir orta diş sarmısak düşünülebilir.

Sarımsakları soyun ve tuzla birlikle havanda dövün. Küçük bir tencerede tereyağını kızdırıp içine sarımsakları atın. Sarımsaklar altınımsı kahverengi oluncaya kadar, durmadan kanştırarak kavurun. Tencereyi ateşten alarak içine kişnişi ve kırmızı biberi atın. Tekrar karıştırarak sıcak et ve sebze yemeklerinize, yemek piştikten sonra ilave edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadı çıkana kadar bekleyin.