Ana Sayfa > Tatlılar > Kız Göğsü

(Kız Göğsü nasıl yapılır)

Kız Göğsü için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı irmik
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 avuç fındık

Tarifi :
Bütün malzemeyi bir tencereye koyup, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Pişen kıvam sıcakken küçük yuvarlak kaselere dökülür. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra tatlı ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. Çıkan şeklin üzerine 1 tane fındık konulur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.