Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Deniz Tarağı Ceviche

(Deniz Tarağı Ceviche nasıl yapılır)

Deniz Tarağı Ceviche için kullanılan malzemeler :
16 adet temizlenmiş kabuklu deniz tarağı
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
60 ml (1/4 ölçü) limon suyu
2 diş doğranmış sarımsak
2 adet çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış kırmızı acı biber
1 çorba kaşığı doğranmış kişniş
1 çorba kaşığı zeytinyağı
servis için bütün kişniş

Tarifi :
Deniz taraklarını kabuklarından ayırın ama kabukları atmayın.

Bir kasede limon kabuğu, limon suyu, sarımsak, acı biber, doğranmış kişniş ve zeytinyağını karıştırın. İçine tuz ve karabiber ekleyin. Deniz taraklarını sosa koyun ve iyice karıştırın.

Streç filmle üzerini kapatıp 2 saat buzdolabında bekletin. Limon suyu içindeki asit, deniz taraklarını pişirecek ve deniz tarakları beyazlaşacaktır.

Servis ederken, deniz tarakları kabuğunun yarısına koyun ve üzerine limon sosunu ekleyin. Her birinin üzerine kişniş koyun ve soğuk servis edin.

Fritözü veya kızartma tenceresinin üçte birine yağ koyun ve kızdırın.

Karidesleri kurulayın. Hamura batırıp küçük gruplar halinde kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağlarını süzün. Mayonez veya tercih ettiğiniz başka bir sos ile sıcak servis edin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : livetome
Gönderdiği tarih : 19 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.