Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Baharatlı Balık Köftesi

(Baharatlı Balık Köftesi nasıl yapılır)

Baharatlı Balık Köftesi için kullanılan malzemeler :
2 adet kurutulmuş kırmızı biber
14 parça 16x12 cm boyutlarında muz yaprağı
450 gr doğranmış mezgit
1 adet 3 parçaya bölünmüş limon otu
1 adet ikiye bölünmüş soğan
1 diş sarımsak
bir tutam toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı kahverengi şeker
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı karides püresi
1 çorba kaşığı fıstık
1 çorba kaşığı doğranmış nane
1 çorba kaşığı doğranmış kişniş
60 ml (1/4 ölçü) hindistan cevizi sütü

Tarifi :
Acı biberleri kaynar suda bekletin.

14 adet çöp şişi soğuk suya koyun. Taze muz yaprağı kullanıyorsanız, kaynar suda bir dakika bekletin, süzün ve soğuk sudan geçirin.

Balığı püre haline gelene kadar robottan geçirin. Bir kaseye alın. Acı biberleri süzün ve malzemelerin geri kalanı ve tuz ile birlikte püre haline gelene kadar robottan geçirin. Balık püresi ile karıştırın.

Çöp şişleri sudan çıkarıp, süzün. Karışımdan yaklaşık 2 çorba kaşığını her bir muz yaprağının ortasına koyun. Kısa kenarları ortaya kıvırın. Geri kalan kenarları da üzerine kıvırın. İki ucuna çöp şişleri koyup açılmasını önleyin. Yumuşak kısmı aşağıya gelecek şekilde ızgaraya veya sıcak tavaya koyup 5 dakika pişirin. Yemeden önce yaprakları açın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : livetome
Gönderdiği tarih : 19 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.