Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Buharda Pişmiş Karides

(Buharda Pişmiş Karides nasıl yapılır)

Buharda Pişmiş Karides için kullanılan malzemeler :
16x10 cm boyutlarında muz yaprakları veya 8 adet 100 ml’lik kap
300 gr temizlenmiş karides
1 adet çekirdekleri çıkarılmış küçük acı kırmızı biber
2 tatlı kaşığı kırmızı köri püresi
3 cm ölçülerinde iri doğranmış
limon otu
1 adet yumurta
60 ml (1/4 ölçü) hindistan cevizi kreması
1 çorba kaşığı balık suyu
1/4 tatlı kaşığı şeker
2 çorba kaşığı tuzsuz fıstık

Tarifi :
İlk önce sekiz adet muz yaprağı kabı hazırlayın. İki adet yaprağı üst üste koyarak çift kat yapın. Çemberin etrafını küçük küçük dörde katlayın ve sabitleyin. Böylece muz yaprağı kapları haline getirin. Diğer sekiz kap için de aynı işlemi tekrarlayın.Ya da sekiz adet 100 ml’lik fırın kabı kullanın.

Karidesleri acı biber, köri püresi, limonotu, yumurta, Hindistan cevizi kreması, balık suyu, şeker ve fıstıkların yarısı ile birlikte robottan geçirip püre haline getirin.

Karışımı eşit bir şekilde kaplara paylaştırın. Buharda pişiriciye yerleştirin, üzerini kapatıp

10-12 dakika veya karışım kabarıncaya kadar pişirin. İki seferde pişirebilirsiniz.

Bu sırada, kalan fıstıkları kavurun. Soğutun ve doğrayın. Her bir kabın üzerine serperek servis edin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : livetome
Gönderdiği tarih : 19 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.