Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Sarımsaklı Fasulye

(Sarımsaklı Fasulye nasıl yapılır)

Sarımsaklı Fasulye için kullanılan malzemeler :
450 gram taze fasulye
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı taze zencefil rendesi
2 çay kaşığı pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ
1/2 çay kaşığı susam yağı
1/2 çay kaşığı susam

Tarifi :
Fasulyeleri haşlanmış tuzlu suda, tencerenin kapağını kapamadan hafif yumuşayana kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin. Fasulyeleri soğuk sudan geçirip kevgirde süzün. Fasulyeler pişerken sarımsağı dövün ve soya sosu, zencefil ve yağlarla büyük bir kasede karıştırın. Sosunuzu fasulyelerle karıştırın. Üstünü susam taneleri ile süsleyerek servis edin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 19 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.