Sarımsaklı Fasulye için kullanılan malzemeler :
450 gram taze fasulye
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı taze zencefil rendesi
2 çay kaşığı pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı bitkisel sıvı yağ
1/2 çay kaşığı susam yağı
1/2 çay kaşığı susam
Tarifi : Fasulyeleri haşlanmış tuzlu suda, tencerenin kapağını kapamadan hafif yumuşayana kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin. Fasulyeleri soğuk sudan geçirip kevgirde süzün. Fasulyeler pişerken sarımsağı dövün ve soya sosu, zencefil ve yağlarla büyük bir kasede karıştırın. Sosunuzu fasulyelerle karıştırın. Üstünü susam taneleri ile süsleyerek servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 19 Eylül 2009