Ana Sayfa > Tatlılar > Nanaimo Bar

(Nanaimo Bar nasıl yapılır)

Nanaimo Bar için kullanılan malzemeler :
Alt tabakası için malzemeler:
1/2 bardak tuzsuz tereyağı
1/4 bardak toz şeker
5 yemek kaşığı kakao
1 çırpılmış yumurta
1 + 1/4 bardak gofret kırıntısı
1/2 bardak ince kıyılmış badem
1 bardak hindistancevizi

Orta tabaka için malzemeler:
1/2 su bardağı tuzsuz tereyağı (Yumuşak olacak.)
2 yemek kaşığı + 2 çay kaşığı krema
2 yemek kaşığı vanilyalı puding (toz halinde)
2 bardak pastacı şekeri (glasaj=pasta kaplama şekeri)

Üst tabaka için malzemeler:
120 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı


Tarifi :
Nanaimo bar, Kuzey Amerika’da, özellikle de Kanada’da ünlü olan bir tatlı çeşidi. En alt katı gofret kırıntılarından oluşan bir tabaka, orta katı bir çeşit krema, üzeri de çikolata kaplaması.

Alt tabakanın yapımı:
Yağ, toz şeker ve kakaoyu bir kapta eriyene kadar karıştırın. Sonra içine yumurtayı ilave edip, karışım yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin.Sonra ateşten alıp badem, hindistancevizi ve gofret kırıntılarını da ilave edip karıştırın.20×20 cmlik yağlanmamış kalıba döşeyip, sıkıca bastırın.

Orta Tabakanın Yapımı:
Bütün malzemeleri iyice karışana kadar çırpın ve gofretlerin üzerine yayın.

Üst Tabakanın Yapımı:
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip iyice karıştırın. Soğumaya bırakın.Hala akışkan kıvamdayken kalıbın en üstüne dökün. Buzdolabında donması için bekleyin. Servis yapacağınızda sıcak bir bıçakla kesin ki, en üstteki çikolata tabakası kırılmasın, düzgün kesilsin.

Buzdolabında saklayıp, soğuk ikram edin. Uzun süre sıcakta beklediğinde dağılmaya başlayabilir.

Not: Orta tabakanın pembe olması için içine biraz pembe toz jöle eklenebilir.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 09 Temmuz 2011

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.