Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Soğan Dolması

(Soğan Dolması nasıl yapılır)

Soğan Dolması için kullanılan malzemeler :
6 adet orta boy yuvarlak soğan
6 tatlı kaşığı pirinç
2 adet orta boy domates
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı biber salçası
isteğe bağlı kimyon
tuz
pul biber
kuru nane
sıvı yağ

Tarifi :
Soğanları temizledikten sonra baş kısımdan başlayarak oyacak yardımıyla üç kat kalacak şekilde yavaş yavaş içini çıkaralım. İçini hazırlamak için çıkardığımız soğanları doğrayalım, pirinç, domates, salça baharat, 2 diş sarımsak ve yağ malzemelerini karıştırarak içini hazırlamış olduk. Soğanları doldurarak domates kabuklarıyla kapak yaparak tencereye dizelim. iki parmak su ilave edelim.soğanın daha çabuk pişeceğinden dolayı orta ateşte yaklaşık 25 dakika kontrol ederek pişirelim

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.