Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Damat Dolması

(Damat Dolması nasıl yapılır)

Damat Dolması için kullanılan malzemeler :
yeşil kabak 12 küçük boy
ayçiçek yağı 50 gram
kıyma 220 gram
zeytinyağı 10 gram
maydanoz 1 demet
ceviz (dövülmemiş) 2/3 su bardağı
tuz
karabiber
sıcak su 365 gram
sarımsak 5 diş
yoğurt 600 gram

Tarifi :
Kabağı yıkayıp, sapını kesin, kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oyun. Kızdırılmış derin yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartın.

Kıyma ve zeytinyağı zeytinyağı tencereye koyup, kısık ateşte, kıyma bıraktığı suyu çekene değin, 15-20 dakika pişirin. Maydanozu yıkayıp, ayıklayın, ince ince doğrayın. Cevizi dövün, kıymaya katın, karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin, ocağı kapatın.

Maydanoz, tuz ve kara biberi ekleyip, karıştırın. Kabakların içini ağız kısımlarında 1,5 santimetre boşluk kalacak şeklide doldurun, yayvan bir tencereye dizin. Suyu dolmaların üzerine dökün ve 45 dakika kadar pişirin. Sarımsağı soyup, yıkayın. Ezip, yoğurda ekleyin, karıştırarak, dolmaların üzerine dökun.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.