Sahanda Pirzola için kullanılan malzemeler :
8 adet kuzu pirzola
3 adet domates
4 adet çarliston biber
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber
Tarifi : Pirzolaların her iki tarafını da tuz ve karabiberle ovun. Tavaya yağı alıp, kızdırın. Pirzolaların her iki tarafını da kızartarak, tavadan alıp, bekletin. Soğanı ve sarımsakları küçük küçük doğrayın. Tavada soğanı ve sarmısakları alıp, pembeleşene kadar kavurun.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ince ince doğrayın ve tavaya ilave edip 2 dakika kavurduktan sonra kabukları soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Salçayı da ilave ettikten sonra domatesler yumuşayınca pirzolaları tavaya aktarıp, tavanın kapağını kapatarak 20-25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009