Ana Sayfa > Et Yemekleri > Sahanda Pirzola

(Sahanda Pirzola nasıl yapılır)

Sahanda Pirzola için kullanılan malzemeler :
8 adet kuzu pirzola
3 adet domates
4 adet çarliston biber
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber

Tarifi :
Pirzolaların her iki tarafını da tuz ve karabiberle ovun. Tavaya yağı alıp, kızdırın. Pirzolaların her iki tarafını da kızartarak, tavadan alıp, bekletin. Soğanı ve sarımsakları küçük küçük doğrayın. Tavada soğanı ve sarmısakları alıp, pembeleşene kadar kavurun.

Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ince ince doğrayın ve tavaya ilave edip 2 dakika kavurduktan sonra kabukları soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Salçayı da ilave ettikten sonra domatesler yumuşayınca pirzolaları tavaya aktarıp, tavanın kapağını kapatarak 20-25 dakika kısık ateşte pirzolalar yumuşayana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.