Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Pekmezli Ayva Dolması

(Pekmezli Ayva Dolması nasıl yapılır)

Pekmezli Ayva Dolması için kullanılan malzemeler :
kıyma 250 gram
pirinç 1/3 su bardağı
ayva 6 orta boy
pekmez 1 çay bardağı
kişniş 1/2 yemek kaşığı
tuz
margarin 1 yemek kaşığı
sıcak su 300 gram

Tarifi :
Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişirin. Pirinci yıkayıp, süzün. Ayvaları yıkayıp, içlerini oyun ve kararmaları için limonlu suya atın.

Kıyma, pirinç, pekmez, kişniş, tuz ve yağı iyice karıştırın. Ayvaların içini bu içle doldurun ve yayvan bir tencereye yerleştirin. Sıcak suyu ekleyin, ayvalar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.